Training VCA Basisveiligheid U05-2
VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Het VCA Basis diploma is medewerkers die werkzaam zijn in de transport- hovenier- schoonmaak- bouw- en beveiliging sector, die risicovolle werkzaamheden uitvoeren. Steeds meer bedrijven vinden het belangrijk dat medewerkers veilig werken. Bij veel grote bedrijven komt u het terrein niet eens meer op zonder een geldig VCA diploma.
Met de VCA Basis training leert u veilig, gezond en milieuvriendelijk te werk te gaan. Met dit VCA diploma laat u zien dat u bewust bent van risico's en dat u in staat bent om veilig te werken. Geeft u leiding aan werknemers of bent u ZZP’er dan dient u in het bezit te zijn van het VCA VOL diploma https://www.secudrivetraining.nl/veiligheidstrainingen/vca-vol 

Onderwerpen

Onze vakkundige docenten bieden u in 1 dag een praktijkgerichte training VCA Basisveiligheid die u goed voorbereidt op het VCA examen. De volgende onderwerpen staan centraal in onze VCA training:

Theorie

  • Arbowet en regelgeving
  • Veiligheid en belangrijke veiligheidstheorieën
  • Procedures, instructie en signalering
  • Brand- en explosiegevaar en gevaarlijke stoffen
  • Oorzaken en preventie ongevallen
  • Machines en gereedschappen incl. lassen en solderen
  • Besloten ruimtes en werkvergunningen
  • Werken op hoogte en hijsen en heffen
  • Lawaai, trillingen, koude en hitte
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Examen

Na de training volgt direct het digitaal VCA examen dat wordt afgenomen door een onafhankelijk examenbureau. U bent geslaagd als u minimaal 2.580 punten hebt behaald, voor iedere vraag kunt u maximaal 100 punten behalen. De uitslag van het VCA examen ontvang u direct. Wordt het examen positief afgelegd ontvangt u het VCA Basis diploma en pasje met een geldigheid van 10 jaar. Na deze periode is hercertificering gewenst. 

CCV Erkend

Secu Drive Training is een CCV erkend opleidingsinstituut dat de verplichte nascholingscursussen voor beroepschauffeurs mag verzorgen. De VCA Basisveiligheid is gecertificeerd onder U05-2. U ontvangt 7 theorie uren voor de Code 95 na het volgen van de training. Informeer naar de mogelijkheden bij inschrijving. 

Locaties 

De VCA trainingen en VCA examens worden op onze locaties in Alkmaar, Amsterdam, Almere en Dronten uitgevoerd.

Incompany training

Deze training verzorgen wij ook als incompany training. Wij maken de training volledig op maat en stemmen deze af op uw wensen. Voor meer informatie, neem telefonisch contact met ons op 085-4019898.

SOOB
Als u bent aangesloten bij het cao voor Transport en Logistiek Nederland (TLN) geldt er voor deze training dat u in aanmerking kunt komen voor SOOB-subsidie. Op de VCA Basis training is een vergoeding mogelijk tot maximaal €150,-. Informeer naar de mogelijkheden. 

 

Prijs van onze trainingen:

Doordat wij een zeer efficiënte organisatie hebben met een groot aantal gecertificeerde instructeurs die wij flexibel kunnen inzetten zijn wij in staat om voor zeer aantrekkelijke prijzen te werken. Meer weten over onze prijzen: