Directiechauffeur een vak met een missie en ambitie!

"De magie en uitdaging van het vak als directiechauffeur is niet het rijden in een mooie auto".  Deze gedachte is eerder een bijkomstigheid dan een hoofdzaak. Als directiechauffeur heeft u tijdens de uitoefening van uw vak de leiding in en om het voertuig voor de zorg en veiligheid van de te vervoeren personen. Dit zijn vaak de "belangrijkste personen van een onderneming of organisatie en/of  gasten die door uit naam van de onderneming of organisatie vervoerd moeten worden". 

Een belangrijke taak? Jazeker, want naast het veilig, vlot en comfortabel rijden zal de chauffeur in toenemende mate oog moeten hebben voor de veiligheidsrisico's die er zijn. Dit alles dient uitgevoerd te worden in het steeds drukker wordende verkeer, vaak ook onder tijdsdruk, en er sprake moet zijn van service gerichte aandacht  en oog voor discretie.      

De directiechauffeur moet dan ook over uitstekende rijkwaliteiten beschikken en is ook in alle omstandigheden een dienstbaar en correct gastheer of -vrouw.

Directiechauffeur worden?

Directiechauffeur worden begint met een gedegen opleiding voor het CCV D1 certificaat. Met het CCV D1 certificaat kunt u uw werkgever of opdrachtgever laten zien dat u beschikt over de belangrijkste kwalificaties als chauffeur om uw taak te kunnen uitvoeren. Het CCV D1 is dan ook vaak de minimum eis die wordt gesteld aan de directiechauffeur.

De directiechauffeur opleiding CCV D1.

De opleiding CCV D1 is er op gericht om de cursist hogere vaardigheden aan te leren op het gebied van het autorijden. De opleiding kent een theoretisch en praktisch gedeelte. Voor zowel de theorie als de praktijk dient een examen afgelegd te worden. Een opleiding directiechauffeur is een intensieve training van 4 dagen met aansluitend een examen dag. Na het behalen van het CCV D1 certificaat wat 5 jaar geldig is dienen tenminste 3 applicatiedagen te worden gevolgd en geregistreerd. 

Tijdens de opleiding worden de volgende onderdelen behandeld:

Algemene onderwerpen:

Voertuigcontroles

Procedures

Navigatie

Veiligheidssystemen

Adaptive Cruise Control

Beroepshouding

Beveiligingsinzicht

Voertuigbeheersing:

Zithouding

Spiegelgebruik en afstelling

Accelereren

Remtechnieken 

Noodstop's

Stuurmethoden 

Bochtentechniek

Verkeersdeelneming:

Kijktechniek

Inhalen 

In- en uitvoegen 

Beslissingsvaardigheid

Verkeersinzicht 

Kruispunten 

Uitvoeren routeopdracht

Het theoretische gedeelte voor het CCV D1 certificaat volgt u in de vorm van een e-learning module.  In deze module worden de onderwerpen: Beroepsvaardigheden, Verkeersveiligheid, Verkeersregels en Beveiliging behandeld.  

Naast de CCV D1 opleiding bieden wij ook de training Onopvallend Veilig Rijden aan. Deze training is uitgebreider dan de standaard CCV D1 training door een uitgebreidere baantraining en meer trainingskilometers met een bijbehorende overnachting in het buitenland.

Onze achtergrond:

Secu Drive Training kan terugkijken op een periode van meer dan 30 jaar ervaring in het verzorgen van Specialistische Rijtrainingen. Wij weten wat er van een directiechauffeur wordt verwacht en hoe hij opgeleid moet worden om zich als een kundige directiechauffeur te kunnen ontwikkelen. Onze slagingspercentages bij de examens zijn bovengemiddeld ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Wij zijn door het CCV gecertificeerd als erkend opleider voor de certificaten CCV D1 en D2 alsmede de bijbehorende applicatiedagen. Het CCV oefent toezicht uit op de wijze waarop de trainingen door de door hun erkende opleiders worden uitgevoerd.

De kosten van de directiechauffeur opleiding:

Door een zeer efficiënte bedrijfsvoering zijn wij in staat om de opleiding tegen een zeer aantrekkelijk tarief aan te bieden. Bel ons voor het het meest interessante aanbod!