Nieuwsupdate 27 mei 2020 [Bron: TLN]

 

Verlopen rijbewijs en code 95 zeven maanden geldig na de vervaldatum.


Rijbewijzen en beroepscertificaten blijven tot zeven maanden na de vervaldatum geldig. Dat maakte de Europese Commissie vandaag bekend. De regels gaan vandaag in en gelden voor alle Europese lidstaten.


Naast de rijbewijzen en code 95, blijven ook APK-certificaten en Eurovergunningen langer geldig. Daarnaast krijgen chauffeurs zeven maanden extra tijd om periodieke trainingen in te halen. De nieuwe regelgeving gaat vandaag in en is bindend voor alle lidstaten. Alleen landen die al een ruimhartigere regeling hebben, mogen die behouden.

 

Duidelijkheid
Transport en Logistiek Nederland is verheugd met de nieuwe, eenduidige regels. Omdat Europese landen verschillende richtlijnen hanteerde rondom de geldigheid van verlopen rijbewijzen of beroepscertificaten, ontstond er veel onduidelijkheid. TLN pleitte daarom eerder voor uniforme regelgeving in heel Europa.

 

Belangrijkste besluiten

Rijbewijs dat verloopt tussen 1 februari en 31 augustus blijft 7 maanden na vervaldatum geldig.
Code 95 die verloopt tussen 1 februari en 31 augustus blijft 7 maanden na vervaldatum geldig.
7 maanden extra tijd om periodieke training te volgen die gepland stond tussen 1 februari en 31 augustus.
APK-certificaat dat verloopt tussen 1 februari en 31 augustus blijft 7 maanden na vervaldatum geldig.
Eurovergunning die verloopt tussen 1 februari en 31 augustus blijft 6 maanden na vervaldatum geldig.

 

Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben? Neem gerust contact op met het team van Secu Drive Training 085-4019898.  Zij helpen u graag verder.