Stap-budget voor scholing, zo werkt het?

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Alle werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget aanvragen voor maximaal €1.000,- per jaar. Deze subsidie regeling is bedoeld om zowel werkzoekenden als werkenden te stimuleren om zich te ontwikkelen met behulp van trainingen, cursussen of opleidingen.

 

De overheid wil met deze regeling de mogelijkheid bieden om meer eigen regie te nemen bij het ontwikkelen tijdens jouw loopbaan. Je hebt zo meer kans om een baan te houden of om een nieuwe baan te vinden.

 

Voor wie is het Stap-budget beschikbaar? 

  • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk.
  • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd.
  • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.

De regels

  • Je start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn met de opleiding of training..
  • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen..
  • Je ontvangt maximaal € 1.000,- STAP-budget per jaar.
  • Je kunt per jaar voor één opleiding of training STAP-budget aanvragen. Wanneer je kiest voor een opleiding of training van €750,- dan vervalt jouw recht op de overige €250,-.

Vanaf wanneer is het STAP-budget voor jou beschikbaar 

Vanaf medio april 2022 wordt er meer bekend over de opleidingen, trainingen en cursussen die met het STAP-budget te volgen zijn.

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek is de aangewezen brancheorganisatie die ons moet invoeren in het scholingsregister. Zodra deze invoering heeft plaatsgevonden kunnen wij onze opleidingen bij DUO bekend maken en zullen deze opgenomen worden in het STAP-budget scholingsregister.

 

Middels de website houden wij u op de hoogte! Maar heb je naar aanleiding van het lezen van deze informatie nog vragen? Bel ons op 085-4019898 of mail naar info@secudrivetraining.nl 

 

Meer informatie lees hier de uitgebreide voorwaarden van de overheid m..bt het stapbudget en dan de link er aankoppelen