Praktijktoetsen en nascholingscursussen voor de code 95 gaan door!

Gepubliceerd op 27 oktober 2020 om 10:55

Nieuwsupdate 16 oktober 2020 [Bron: CBR]

Praktijktoetsen en nascholingscursussen voor de code 95 gaan door!

Aanpassing voor praktijktoetsen en nascholing code 95

De nieuwe maatregelen die door de Rijksoverheid zijn afgekondigd vormen géén aanleiding om het aantal cursisten dat aan nascholingscursussen deelneemt naar beneden bij te stellen. Praktijktrainingen mogen nog steeds met drie personen in het voertuig worden verzorgd en voor theoriecursussen blijft het deelnemersaantal uit het Raamwerk nascholingscursus leidend. Om er samen voor te zorgen dat we ook in de toekomst ons beroep en de noodzakelijke praktijktoetsen en nascholing kunnen blijven uitoefenen, gelden vanaf maandag 19 oktober bij het CBR de onderstaande aanpassingen.

Mondkapjesplicht

CBR blijft zich ons houden aan de RIVM-richtlijnen en de maatregelen van de Rijksoverheid. De 1.5 meter afstand blijft essentieel en er moeten voldoende maatregelen op het gebied van hygiëne zijn getroffen, net zoals dat de afgelopen maanden het geval was. Aanvullend wordt een mondkapjesplicht geïntroduceerd bij de praktijktoetsen, praktijktrainingen en bij theoretische nascholingscursussen. CBR sluit hiermee aan bij maatregelen en afspraken die gelden voor het verzorgen van rijlessen en in het MBO en voortgezet onderwijs.

Om er met elkaar voor te zorgen dat de praktijktoetsen en de nascholing ook in de toekomst op een veilige en verantwoorde manier kan worden voortgezet, zal er door het CBR worden toegezien op naleving van de maatregelen. Dit betekent ook dat er een sanctie kan worden opgelegd, bijvoorbeeld als er bij de nascholingscursus sprake is van een uitvoeringslocatie die onvoldoende ruimte biedt aan het aanwezige aantal cursisten (Raamwerk nascholingscursussen, artikel 3.2.d).

Nascholing - Flexibiliteit opgeknipte cursussen en e-learning

Opgeknipte nascholingscursussen en cursussen met e-learning moeten binnen tien kalenderdagen zijn afgerond. Om problemen te voorkomen, bijvoorbeeld door een zieke cursist of het uitvallen van een docent, verlengen wij deze termijn. Als het tweede dagdeel van een opgeknipte cursus of het afrondende dagdeel van een e-learning cursus vóór maandag 14 december 2020 is gevolgd, tellen de gevolgde nascholingsuren mee.

Alleen samen

Bovenstaande maatregelen neemt het CBR om de snelle verspreiding van corona een halt toe te roepen. Alleen samen kunnen wij ervoor zorgen dat praktijktoetsen en nascholing mogelijk blijven. We hebben er alle vertrouwen in dat iedereen zich aan de maatregelen houdt en rekenen ook op jullie medewerking.

Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben? Neem gerust contact op met het team van Secu Drive Training 085-4019898.  Wij helpen u graag verder.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.