Het Directiechauffeur certificaat CCV D1 of CCV D2 geldig houden?

Gepubliceerd op 9 juni 2020 om 11:15

Het Directiechauffeur certificaat CCV D1 of CCV D2 geldig houden?

Inmiddels bent u in het bezit van het CCV D1 of D2 Directiechauffeur certificaat. Hoe kunt u dit certificaat geldig houden? We gaan dit voor u in dit blog uiteen zetten.

Inmiddels bent u in het bezit van het CCV D1 of D2 Directiechauffeur certificaat. Hoe kan u dit certificaat geldig houden? We gaan dit voor u in dit blog uiteen zetten.

Het CCV D1 en D2 certificaat is vijf jaar geldig. Door applicatiedagen te volgen behoudt u de geldigheid van het certificaat. Deze applicatiedagen dient u gevolgd te hebben voor de einddatum van het certificaat. Een belangrijk punt om te weten is dat de laatste applicatiedag gevolgd dient te worden binnen een jaar voorafgaand aan de expiratiedatum van het certificaat.

Er zijn verschillende manieren om uw applicatiedagen te behalen. Het CCV heeft als stelregel dat u 2 praktijk applicatiedagen moet volgen. en 1 theorie applicatiedag. Wij van Secu Drive training vinden het erg belangrijk dat u de herhalingsdagen gebruikt om uw kennis en vaardigheden te verbeteren of naar een hoger niveau te tillen. Zo blijft u de betere directiechauffeur in uw branche.

 

Er zijn veel mogelijkheden in praktijk applicatiedagen. Het bedrijf waarvoor u rijdt heeft wellicht een bepaalde eis voor uw nascholing, afhankelijk van de aard van het bedrijf. Onopvallend en veilig rijden is voor ons de norm en basis van de chauffeur, daarbij kan dit uitgebreid worden met zeer veel andere skills indien dit gewenst is. Hierdoor kiest de ene chauffeur voor actualiseren & ontwikkelen, terwijl de ander meer baat heeft bij de tweedaagse training Advanced Driving Skills naar het buitenland.

 

Daarnaast kunt u ook voor de theoretische applicatiedag Verkeersveiligheid kiezen. Tijdens deze dag wordt u op de hoogte gebracht van de nieuwste ADAS systemen. Hoe u de veiligheid kunt waarborgen van uw VIP tijdens onveilige situaties en hoe te handelen. Deze dag is zeker een meerwaarde voor iedere directiechauffeur, want u wilt toch ook dat uw VIP veilig onderweg is?

 

Nog even een weetje, als u in het bezit bent van het CCV D1 en CCV D2 certificaat, hoeft u alleen de applicatiedagen voor uw CCV D2 certificaat te behalen. Daarmee onderhoudt u beide certificaten.

 

Zoals u leest zijn er veel mogelijkheden om uw CCV D1 of D2 certificaat geldig te houden. Misschien heeft u na deze informatie behoefte om samen te kijken welke training voor u het beste geschikt is. Neem gerust contact op met het Team van Secu Drive Training 085-4019898. Wij helpen u graag verder.

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.