Hoe wordt u een Directiechauffeur?

Gepubliceerd op 26 mei 2020 om 16:20

Hoe wordt u een Directiechauffeur?

In ons vorige blog hebben we het gehad over het vak Directiechauffeur. Maar hoe wordt u een Directiechauffeur? Aan welke eisen moet u voldoen?

Welke competenties heeft u nodig? Daar gaan we in dit blog dieper op in. 

Rijvaardigheid

Als directiechauffeur worden specifieke vaardigheden van u gevraagd. Allereerst beschikt u over een uitstekende rijvaardigheid. We hoeven daar niet bij te vermelden dat dit onder alle mogelijke omstandigheden nodig is.

 

Geheimhoudingsplicht

Doordat de directiechauffeur met belangrijke personen van grote multinationals of overheden te maken krijgt, wordt de achterbank het verlengde van een kantoor waar gewerkt en overlegd wordt. Hierdoor wordt er een geheimhoudingsplicht van u als directiechauffeur verwacht. Directiechauffeurs worden ook wel als vertrouwenspersonen gezien.

 

Representatief

Naast dit alles bent u ook nog representatief. Directiechauffeurs dienen een pak te dragen en schoenen met een leren zool tijdens de werkzaamheden. Dat u een verzorgd uiterlijk heeft hoeven wij u niet te vertellen. U bent immers het visite plaatje van de organisatie waar u voor werkt.

 

Schoonmaak

Zeker niet minder belangrijk is het schoonhouden van het voertuig. Zowel aan de binnenkant als de buitenkant dient deze spik en span in orde te zijn. De auto is immers het kantoor van de VIP op het moment dat u met hem of haar reist.

Bezit u deze vaardigheden / competenties dan kunt u op voor de CCV D1 Directiechauffeur opleiding.

 

De opleiding CCV D1

De opleiding duurt 4 dagen en kan plaatsvinden op één van onze opleidingslocaties in Nederland.

Uw leert tijdens de opleiding uw vaardigheden te verhogen op het gebied van voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Deze onderdelen komen tijdens het praktijkgedeelte ruim aan bod.

Tijdens de opleidingsdagen krijgt u onder andere ook instructie over sociale vaardigheden en hoe om te gaan met calamiteiten. Deze vier dagen worden op de 5e dag getoetst met een praktijkexamen dat plaats vindt bij het CBR in Leusden.

Naast dit praktijkexamen dient u een theorie examen af te leggen bij het CBR. Dit theorie gedeelte kunt u, naast de vele informatie die u van de instructeur krijgt tijdens de training, middels de e-learning volgen op uw eigen tempo en op de momenten dat het u het beste uitkomt. Let op, dit dient binnen 3 maanden na aanvang van de e-learning eigen gemaakt te zijn. Ook hier geldt dat er een examen afgelegd moet worden bij het CBR. Dit examen kan landelijk afgenomen worden.

 

Heeft u beide examens positief afgelegd, binnen maximaal 6 maanden na elkaar, dan heeft u uw CCV D1 behaald en bent u klaar om het beroep als Directiechauffeur te gaan uitoefenen. 

 

Nog even een weetje, het certificaat Directiechauffeur CCV D1 geeft vrijstelling voor het volledige chauffeursdiploma Taxi. Andersom geldt deze vrijstelling niet.

 

Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen of wilt u direct starten met de opleiding? Neem gerust contact op met het Team van Secu Drive Training

085-4019898. Wij helpen u graag verder.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.