Wanneer een chauffeur het certificaat CCV D1 en D2 heeft behaald bestaat de mogelijkheid om zich nog verder te ontwikkelen in zijn kennis en rijvaardigheden. Dit kan in de Specialistische Rijopleiding D3 en D4. Deze trainingen leren de cursist niet alleen zijn bestaande kennis en vaardigheden te verbeteren maar ook leert hij nieuwe technieken die hem tot een zeer betrouwbare maar ook excellente chauffeur maken.

Specialistische opleiding D3

De opleiding D3 wordt niet door het CCV (onderdeel van het CBR) geëxamineerd. Bij Secu Drive Training wordt deze opleiding geëxamineerd door een onafhankelijk door de TUV gecertificeerd examenburo (ECE). Dit om de geleerde doelen en vaardigheden objectief te kunnen beoordelen. De opleiding D3 is een 5 daagse opleiding waarvan het examen op de laatste dag zal plaatsvinden. De chauffeurs welke deze opleiding hebben gevolgd voeren hun dagelijkse werkzaamheden vaak uit voor hooggeplaatste functionarissen en of captains of industry.

Specialistische opleiding D4

In de opleiding D4 leert een cursist hoe hij kan handelen op het moment dat hij te maken krijgt met een hoog dreigingsrisico. Hierbij valt te denken aan poging tot beroving, kidnapping, carjacking, bedreiging etc.. In deze training leert de cursist hoe hij aan deze dreigingen kan ontsnappen. Deze drie daagse training wordt uitgevoerd op het testcentrum op een afgesloten terrein. Tijdens de training wordt gebruik gemaakt van voor deze training geprepareerde voertuigen waarin de cursisten een ultieme voertuigbeheersing wordt aangeleerd. Deze training wordt aan het einde niet geëxamineerd maar afgesloten met een interne beoordeling door Secu Drive Training.

Gepantserd rijden VR4 of VR7/9

De opleiding gepantserd rijden kan op verschillende wijze worden uitgevoerd. Er is een training mogelijk in het rijden met een VR4 gepantserd voertuig. Het voertuig is dan bestand tegen aanvallen met de handwapens. Men noemt dit de standaard klasse. Daarnaast kan de training uitgevoerd in een VR7/9. Er wordt dan getraind in een voertuig met de hoogste veiligheidsklasse. Dit voertuig is bestand tegen geweervuur uit militaire wapens en beschermt tegen granaatsplinters. Deze trainingen worden aangeboden vanaf een 1 daagse training voor de VR4 klasse tot een 3 daagse training VR7/9.

Deelname

Voor deelname aan deze training is het gewenst dat de cursist over voldoende kennis maar ook praktische ervaring van het vak van directie of securitychauffeur. Een afgeronde opleiding CCV D1 en D2 is dan ook een pre. Indien een cursist andere opleidingen heeft gedaan dan is het mogelijk om op basis van de gevolgde trainingen in combinatie met de praktijkervaring deel te nemen aan de trainingen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden neemt u dan contact met ons op

Meer informatie ontvangen?

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht