Na het behalen van het CCV D1 certificaat kan een cursist besluiten een vervolgopleiding te doen. In deze opleiding zullen de geleerde technieken en vaardigheden op een hoger niveau gebracht worden.

Daarnaast wordt de opleiding uitgebreid met het beheersen van verschillende rij-technische beveiligingsmanoeuvres. De cursist kan onder dringende omstandigheden van een defensieve rijstijl overschakelen naar een offensief tolerante rijstijl. De cursist heeft inzicht in het herkennen van risicovolle situaties en past de technieken van het beveiligingstechnisch rijden in het dagelijkse verkeer onopvallend maar actief toe.

Ook leert de cursist om te werken met een agenda van een opdrachtgever. De cursist leert hoe hij binnen de routeopdracht een optimale route kan plannen met een alternatieve route en de op de route beschikbare safe-places.

Examen CCV D2:

Het CCV D2 wordt geëxamineerd door het CCV (een onderdeel van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Bij goed gevolg ontvangt de kandidaat het certificaat behorende bij het opleidingsniveau D2. De opdrachtgever wordt eveneens in kennis gesteld van de resultaten. Deze ontvangt een uitgebreide rapportage over de verrichtingen van de cursist.

Geldigheid / Verlenging CCV Certificaat

Voor het behouden van de geldigheid van het CCV Certificaat dient men in een periode van vijf jaar drie trainingsdagen te volgen bij een CCV erkend opleidingsinstituut. Indien de drie applicatie dagen niet in de periode van vijf jaar plaatsvinden dan dient de cursist opnieuw deel te nemen aan het CCV

Meer informatie ontvangen?

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht