Het uitgangspunt van deze training is dat de cursist in staat is om de te vervoeren personen veilig, vlot en comfortabel op hun bestemming te brengen.

Tijdens de training leert de cursist wat de juiste beroepshouding is voor  een directiechauffeur, en welke verantwoordelijkheden gekoppeld zijn aan deze functie, gerelateerd aan de specifieke bedrijfs-/overheidsnormen van de opdrachtgever. Ook wordt hij getraind op zijn topografische kennis en kennis van het wegennet om de meest efficiënte en veilige rijroutes van- en naar business meeting points te selecteren. Een zeer belangrijk onderdeel is dat de cursist de primaire voertuig- en rijtechnieken beheerst waaronder de verschillende remtechnieken, stuurtechnieken, en bochtentechniek en in staat is om altijd een noodstop te kunnen maken. Tevens leert de cursist om kennis te nemen, en om te gaan met de actieve en passieve elektronische veiligheidsvoorzieningen in theorie en praktijk. De cursist ontwikkeld een defensieve rijstijl door goed te anticiperen en zijn verkeersinzicht actief toe te passen.

Inhoud van de opleiding:

Sociale vaardigheden, presentatie en discretie. Zit- en stuurhouding, stuurmethode en spiegelafstelling. Voertuigbediening met automatische versnellingsbak. Voertuigbeheersing op droog-, nat- en glad wegdek. Ongevalvermijdende handelingen. Het verbreden, verdiepen en verbeteren van de kijktechniek. Het verhogen van het verkeersinzicht door de taal van de weg. Ideale lijn, bochtentechniek en sturen met het gaspedaal. Omgaan met routenavigatieapparatuur, basis beveiliging technisch rijden.

Vrijstellling

Het certificaat directiechauffeur CCV-D1 geeft vrijstelling voor het CCV Chauffeursdiploma Taxi.

Examen CCV

De opleiding CCV D1 wordt geëxamineerd door het CCV (een onderdeel van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen). Bij goed gevolg ontvangt de kandidaat het certificaat behorende bij het opleidingsniveau D1. De opdrachtgever wordt eveneens in kennis gesteld van de resultaten. Deze ontvangt een uitgebreide rapportage over de verrichtingen van de cursist.

Geldigheid / Verlenging CCV Certificaat

Voor het behouden van de geldigheid van het CCV Certificaat dient men in een periode van vijf jaar drie trainingsdagen te volgen bij een CCV erkend opleidingsinstituut. Indien de drie applicatie dagen niet in de periode van vijf jaar plaatsvinden dan dient de cursist opnieuw deel te nemen aan het CCV D1 theorie en praktijk examen.

Meer informatie ontvangen?

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer

Onderwerp

Uw bericht